Vårstämman 2015

Vårstämman 2015
Över 100 personer mötte upp för att forma framtiden.

tisdag 22 september 2015

Hjälp företagare komma igång Åland borde erbjuda kostnadsfri, personlig, konfidentiell och oberoende rådgivning för dem som funderar på att starta eget företag. Det skulle hela Åland vinna på. Min erfarenhet är att det finns stort behov av rådgivning och lotsning genom själva uppstartsfasen. Ett skede som kan uppfattas som knepigt med olika ansökningar, anmälningar, myndighetskontakter och mer. 
I dag finns www.startaeget.ax där du får grundläggande information om att bli egen företagare. På sidan kan du se vad som krävs av företagaren som person, hur man förbereder och grundar ett företag, bra tips och kontakt med olika rådgivare etc.

Jag anser att branschorganisationerna; Ålands Näringsliv och Företagarna på Åland bör ges förutsättningar att bedriva startaeget-verksamheten utan att kräva att kunden först ska bli medlem i organisationen eller tvingas betala en kännbar avgift för rådgivningen. 

Jag vill göra det lättare att starta företag. Enligt mig behövs ett startstöd med tillgång till personlig rådgivning, startaeget.ax och företagarskolans kursverksamhet. 

Genom att förbereda fler för livet som egenföretagare skapar vi förutsättningar för tillväxt i samhället.

/Robert Mansén
 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar